Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Tavuk Yemekleri

düdüklüde pratik kanat haşlama

tavuk kanat
Düdüklüde Pratik Kanat Haşlama Tarifi
Malzemeleri:
1 Kg. Tavuk Kanadı
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Düdüklü tencerede tavuk kanadı sebzeli veya tarifimde olduğu gibi sade olarak haşlanabilir. Tavuk kanadını bazen sade olarak haşlar, suyu ile pirinç veya bulgur pilavı yaparım. Tavuk kanadı haşlarken, düdüklü tencereye ilave edilecek su miktarı yapacağınız yemeğe göre değişebilir. Kullanılacak suyun soğuk ya da sıcak olması farketmez. Düdüklü tencere orta ateşte çalışırken, yaklaşık 1 su bardağına yakın suyu buharlaşma yoluyla kaybeder. Kanadı haşlarken su kaybını da hesaba katın derim.

Tavuk kanadı lastik contalı klasik düdüklü tencerede, orta ateş ayarında 15 dakikada haşlanır.

Ön Hazırlık:
Tavuk kanadı üzerindeki olabilecek (tüy, telek) kalıntıları temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

düdüklüde kanat

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye yıkanmış ve süzülmüş tavuk kanatları konulacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ardından düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı orta ateşe ayarlanacak. Düdüklü tencerenin kullanma talimatlarına uyularak, ilk düdük sesinden sonra saate bakılacak. Tavuk kanadı düdüklüde 15 dakika haşlanacak ve süre bitiminde ocaktan alınacak. Düdüklü tencere soğutulduktan sonra açılacak ve tavuk kanatları içinden alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com