Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

düdüklüde kuru barbunya yemeği

düdüklüde kuru barbunya yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Kuru Barbunya Fasulyesi
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Dolu Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su (600 ml.)

Ön Söz:
Kuru barbunya fasulyesini ıslatmanın en kolay yolu, fasulyeyi kaynar su içinde bekletmektir. Kullandığım barbunya fasulyesini birkaç gün önce, 12 saat suda beklettim ve sonuç alamadım. Fasulye su içinde bıraktığım gibi durmuş. Aynı fasulyeyi kaynar su içinde ıslattım ve yemeğini yaptım. Fasulye düdüklü tencerede şahane pişti, ıslatma yöntemimden dolayı memnun kaldım. Bu tarifimde aynı yöntemi kullandım. Barbunya fasulyesini kaynar su içinde ıslatmanızı tavsiye ederim.

Bir su bardağı dolusu barbunya fasulyesi ıslatılırsa, 3.5 su bardağı dolusu barbunya fasulyesi çıkar. Bu miktar barbunya fasulyesi ile 3 porsiyon yemeği yapılır.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak ve 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Kuru Barbunya Fasulyesi’nin Islatılması:
Tencereye kuru barbunya fasulyesi, 5 su bardağı su konulacak ve yüksek ısıda bir kez fokur fokur kaynatılacak. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak söndürülecek. Tencerede kuru barbunya fasulyesi 1 saat boyunca ıslatılacak. Süre bitiminde süzülecek ve çıkan su kullanılmayacak.

kuru barbunya kaynar su içinde 1 saat ıslatılmış
kuru barbunya fasulyesi

düdüklüde kuru barbunya kısık ateşte 20 dakika da pişmiş servise hazır
düdüklüde kuru barbunya fasulyesi

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından ıslanmış kuru barbunya fasulyesi, 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Isı yükseltilecek, malzemeler kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak orta ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca, düdüklünün tipine göre; mandalı veya ventili indirlecek, ya da ağırlığı takılacak. Peşinden, ilk düdük veya fışlama sesinden sonra; ocak ısısı en düşük ısı (kısık ateş) konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika bitiminde düdüklü tencere ocaktan alınacak ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com