Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde ıspanak yemeği

düdüklü tencerede ıspanak yemeği
Düdüklüde Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Ispanak
1 Adet Soğan
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Düdüklü tencerede ıspanak yemeği, bir çay bardağı (100 ml.) su ile 10 dakikada (en düşük ısıda) kısık ateşte pişer. Normal tencerede ise; bir su bardağı (200 ml.) su ile (en düşük ısıda) kısık ateşte 20 dakikada pişer. Tarifimi kullanarak düdüklü tencerenizde ıspanak yemeği yapmak isterseniz, düdüklü tencerenizde yaptığınız yemek, normal tencerede pişirilen ıspanak yemeğinden farklı olmaz. Yemeklerimi yaparken her zaman ocağın büyük gözünü kullanırım. Bu yemeğimi de öyle yaptım, bilginiz olsun.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, yıkanacak ve doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Pirinç ıslatılacak, yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

düdüklüde ıspanak yemeği

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine 1 çay bardağı kaynar su, ıspanak, pirinç ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Ispanağın diriliği kayboluncaya kadar malzemeler karıştırılacak. Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak. Ocak normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca, düdüklünün tipine göre; mandalı indirlecek veya ağırlığı takılacak. Peşinden, ilk düdük sesinden sonra; ocak ısısı en düşük ısı (kısık ateş) konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam, 10 dakika bitiminde ıspanak yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com