Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Sebze Yemekleri

düdüklüde etli kış türlüsü

etli kis turlusu
Düdüklüde Etli Kış Türlüsü Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
200 gr. Kuşbaşı Dana Eti
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Adet kuru Soğan
1 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Yer Elması
1 Adet Pırasa
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
2 Çay Kaşığı Tuz (8 gr.)
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)
6 Litre Klasik Düdüklü Tencere

Ön Söz:
Düdüklüde kış türlüsü yemeğini kışlık sebzelerle yaptım. Düdüklüde eti kavurduktan sonra, 2 su bardağı su ile orta ateşte haşladım. Ardından salça ve sebzeleri ilave ettim ve sebzeleri en düşük ısı ayrında 10 dakika pişirdim ve ocaktan aldım. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun derim.

Ön Hazırlık:
Soğan, domates, sivri biber, kereviz, havuç, patates, yer elması, pırasa 2.5 -3 cm. irilikte kuşbaşı doğranacak. Domates rendelenecek. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Bir kap içine doğranmış bütün sebzeler konulacak, üzerine tuz ve baharatlar ilave edilecek ve karıştırılacak.

sebzeler kuşbaşı doğranmış

kis sebzesi

kış türlüsü pişmiş, servise hazır

kis turlusu

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Peşinden kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavrulacak. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak et orta ateşte 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü ocaktan alınacak ve açılacak. İçine domates, biber salçası ilave edilecek ve karıştırlacak. Peşinden bütün doğranmış sebzeler ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak üzerine alınacak. İlk düdük sesinden sonra ocak en düşük (kısık ateş) ısı ayarına getirilecek ve sebzeler 10 dakika pişirilecek ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com