Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde enginar

düdüklüde enginar
Düdüklüde Enginar Şekli Bozulmadan Nasıl Pişirilir?
Malzemeleri:
5 Adet Enginar
200 gr. İç Bakla
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı İçme Suyu (300 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Deniz Tuzu ):
1/4 limon suyu
1 Tutam Dereotu
Kullanılan Düdüklü Termo

Ön Söz:
Ağız tadı ile yenilecek, zeytinyağlı enginar yemeğinin ilk şartı, enginar körpe olacak. İkinci şartı; enginar pazardan satın aldıktan sonra hemen pişirilecek. Üçüncü şartı ise, enginar limonlu su içinde bekletilmeyecek. Bu şartları yerine getirip tarifimi uygularsanız, on numara enginar yemeği yapmış ve yemiş olursunuz. Bu yemek iki aşamalı olarak 30 dakikada pişirilecek. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bakla ile soğanı karıştırırken, üzerine ilave edeceğiniz tuz, tarifte verdiğim 1 tatlı kaşığı tuz içinden kullanılacak.

Ön Hazırlık:
Enginar limonlu su içinden çıkarılacak, yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik veya piyaz doğranacak. Dereotu ince kıyılacak.

Yemeğin Sosu:
Kase içinde, 1.5 su bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı un ve tuz çırpılacak.

İç Baklanın Hazırlanması:
İç bakla kaynayan su içine atılacak ve 1 dakika bitiminde süzgece alınacak ve çeşme suyu altında soğutulacak. Uç kısımdan kabuğu açılacak ve arka kısmından bastırılarak çıkartılacak. Ayıklanan iç bakla, doğranmış soğan ve çok az tuz ile karıştırılacak.

düdüklüde zeytinyağlı enginar

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye enginarlar dizilecek. Üzerine hazırlanan sos ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başlayınca, düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak en düşük ısıya ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) mandalı veya ventili indirlecek, ya da ağırlığı takılacak. Peşinden ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak. Kapak açılacak ve enginarların içine iç bakla paylaştırılacak, limon sıkılacak ve zeytinyağı gezdirilecek. Ardından düdüklü kapatılacak ve orta ısıdan başlayıp en düşük ısıya kadar işlem tekrar başlatılacak. İlk düdük sesinden sonra ocak en düşük ısıya ayarlanacak ve saate bakılacak. Tam 10 dakika bitiminde yemek ocaktan alınacak ve üzerine dereotu serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com