Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklü tencerede terbiyeli rezene

düdüklüde terbiyeli rezene
Düdüklü Tencerede Terbiyeli Rezene Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Rezene
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Su

Terbiye Malzemesi:
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
1 Fiske Tuz

Ön Söz:
Organik pazardan dalları ile birlikte üç tane rezene aldım. Her bir rezene yarım kilonun üzerinde idi. Bir tanesini kullanarak tarifimde olduğu gibi; düdüklüde zeytinyağlı, terbiyeli yemeğini yaptım. Düdüklüde bu yemeği kısık ateşte (en düşük ısıda) bir çay bardağı su ile 10 dakikada pişirdim. Tarifimi denerseniz, memnun kalacağınızı umarım. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve elma dilimi doğranacak. Rezene dalları kesilecek. Rezene kökü’nün ilk yaprakları soyulacak ve yıkanacak. Rezene kökü (yumru) uzunlamasına elma dilimi doğranacak. Rezenenin körpe dalları yıkanacak, yaprak ve dallar kuşbaşı doğranacak. Hazırlanan malzemeler bir kaba konulacak üzerine toz şeker, karabiber, tuz ekilecek ve karıştırılacak.

Terbiyenin Hazırlanması:
Kaseye un, limon suyu, soğuk su, tuz konulacak ve çırpılacak.

rezene yumruları
rezene

rezene doğranmış
rezene yemeği

terbiyeli rezene yemeği servise hazır
düdüklü tencerede rezene

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye hazırlanan malzemeler yayılacak. Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilecek ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ardından ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 10 dakika bitiminde ocaktan alınacak. Düdüklüye hazırlanan terbiye ilave edilecek. Düdüklü açık olarak bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com