Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

domatesli bulgur pilavı

domatesli pilav
Domatesli Bulgur Pilavı tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Bulgur (140 gr.)
30 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
150 gr. Olgun Domates (150 gr.)
50 gr. Kuru Soğan
2 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su baradağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Domatesli bulgur pilavı yapımında; 200 ml. su bardağı ölçüsünde Erzincan, köy bulguru kullandım. Tereyağı’nın yanmaması için de, bir yemek kaşığı zeytinyağı kullandım. Bilirsiniz, bulgur yapımında kullanılan buğdayın sertlik derecesi ve bulgur’un yapım yöntemine göre bulgur’un pişme süresi değişkenlik gösterir. Bu süre 15 ila 25 dakika arasında gezinir. Erzincan bulgurunu en düşük ısıda 20 dakikada pişirdim. Bulgur yıkanmasada olur. Yıkanmayan bulgurla yapılan pilav helmeli olur. Afiyet olsun.

Daha fazla ölçekte domatesli bulgur pilavı yapmak isterseniz, verdiğim malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz miktarda pilav yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Soğan ve sivri biber yemeklik doğranacak. Domates soyulacak ve irice kuşbaşı doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

domatesli bulgur pilavı

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, sivri biber, salça, domates, bulgur ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tecere bir kez fokur fokur kaynatılacak, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencere 20 dakika dinlendirildikten sonra servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com