Kategoriler
Mutfak Bilgileri

dereotu nasıl kullanılır

dereotu nasıl kullanılır
Dereotu nasıl kullanılır, nasıl saklanır: Güzel kokulu bir bitki olan dereotu yemeklerde baharat olarak kullanılır. Kimi diyetisyenler zayıflama programlarında dereotunu kulanıyor olsalarda, konumuzla ilgisi olmadığından dereotu’nun bu yönü ile ilgilenmeyeceğiz. Konumuz dereotu’nun mutfaklarımızda nasıl kullanıldığı ile ilgilidir. Dereotu zeytinyağı ile hazırlanan bazı sebze yemeklerinde kullanılır.

Ayrıca salata, cacık ve mücver içerisinde kullanılır. Kabak, bakla yemeklerinde ve dolma içlerini hazırlarken dereotu vazgeçilmez baharattır. Hamur işlerinde börek içlerinin hazırlanmasında, poğaça yapımında ve bazı pilav çeşitlerinin hazırlanmasında dereotu kullanılır. Deniz ürünlerinden çoğu balıkların buğulaması hazırlanırken kullanıldığı gibi, değişik sosların hazırlanmasında da kullanılır.

Alışverişlerimizde demet halinde aldığımız dereotu, dayanıklı olmadığı için uzun süre saklanması güçtür. Bu nedenle dereotunu çabukça tüketmemiz gerekir. Ya da , kurutularak kavanozda saklanabilir.

Dereotu Nasıl saklanır:
İhtiyaç fazlası dereotu gazete kağıtına sarılarak dolap içerisinde bir süre saklanabilir. Dereotu plastik poşet içerisinde saklanırsa çabucak bozulur. Dereotu, derindondurucuda dondurularak uzun süre saklanabilir. Dondurucuda sakalanacak dereotu ayıklanır, yıkanır ve sebze kurutucu aletinde suyu alınır. Bu şekilde hazırlanan dereotu ihtiyaç ölçüsünde porsiyonlara ayrılır ve streçe sarılarak, ya da buzdolabı torbaları içerisinde dondurucuda saklanır. Ayrıca, dereotu gölgede kurutularakta saklanabilir. Kurutulmuş dereotunun uzun süre saklanması için, tuz ile karıştırılması gerekir. Tuz sayesinde dereotu böceklenmeden korunmuş olur. Dereotu ilgili verdiğim bu bilgiler tamamen kendi deneyimlerimdir. Tavsiye ederim, ne güzel değil mi?
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com