Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Sakatat Yemekleri

dana uykuluk ızgara

dana uykuluk ızgara
Dana Uykuluk Izgara Nasıl Yapılır
Malzemeleri :
1/2 Kg. Dana Uykuluğu
Karabiber
Kekik
Tuz

Ön Söz:
Uykuluk, dana ve kuzu gibi kasaplık hayvanların belirli bölümlerinden az miktrada çıkarılan farklı bir sakatat çeşitidir. Yani, uykuluk hayvanın iç organıdır. Uykuluğun lezzetli olduğu zaman, ilk bahar (mart, nisan, mayıs) aylarıdır. Uykuluk ızgarası, uykuluk tavası ve uykuluk sotesi en fazla tüketilen uykuluk yemekleridir. Dana uykuluğu, iriliği nedeniyle bazı bölümleri yağlı ve düz değildir. Bu bölümleri kesilip ayrılarak, uykuluk sote veya uykuluk tava yapımında kullanılabilir. Uykuluğun düz olan bölümleri ise, ızgarada pişirmeye uygundur. Uykuluk, kasap veya sakatatçılardan temin edilebilir.

Ön Hazırlık:
Dana uykuluğu yıkanacak ve bol su içerisinde bekletilecek. Ardından suyu süzülecek ve üzerinde bulunan zarı çıkarılacak. Uykuluk kesilerek, istenilen irilikte parçalara ayrılacak. Parçalar, altaki resimde görüldüğü gibi; bıçakla kesilerek açılacak ve üzerine çizikler atılacak. Ya da, ızgara yapmaya uygun irilikte dilimlenecek.

Izgara yapmaya hazır dana uykuluk parçalarıuykuluk ızgara

Dana uykulukdana uykuluk

Maharetini Göster:
Dilimlenmiş veya uygun irilikte açılmış uykuluk parçaları hafif tuzlanacak. Ardından çok iyi ısınmış ve yağlanmış ızgara üzerine dizilecek. Uykuluklar alt üst edilerek, yüzeyleri kızarıncaya kadar pişirilecek ve salata, domates, biber, soğan ve çeşitli baharatlar eşliğinde servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com