Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

dana etli patlıcan

dana etli patlıcan
Dana Etli Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Patlıcan
250 gr. Kuşbaşı Dana Döş Eti
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Dana etli patlıcan yemeği, patlıcan yemeğini sevmeyenler için hazırladım. Yemeğin yapımında dana kuşbaşı et ve topan patlıcan kullandım. Kuşbaşı eti düdüklü tencerede 3 su bardağı su ile 20 dakika haşladım. Ardından, eti ve etin haşlama suyunu yemekte kullandım. Verdiğim malzemeler bir kilo patlıcanı pişirmeye yeter. Siz, dilediğiniz ölçüde patlıcan kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Ardından tuzlu su içinde 30 dakika dinlendirilecek. Patlıcanı yemeğe ilave ederken; suyu değiştirilecek, süzülecek ve avuç içinde sıkılarak konulacak. Domates soyulacak irice kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak ve sivri biber yemeklik doğranacak.

Bilgi Notu:
Örnek olsun diye; dana etli patlıcan yemeğinde, sert olan dana döş eti kullandım. Patlıcan yemeği 25 dakikada pişer. Kısa sürede pişen patlıcan, kuzu eti kavurulduktan sonra, patlıcanla rahatlıkla pişer. Dana etinin ızgaralık bölümleri de kavurulduktan sonra patlıcanla pişer. Elinizde dana döş etine benzer sert parçalar var ise, eti önce haşlamanız gerekir.

Etin Haşlanması:
Düdüklü tencereye 3 su bardağı soğuk su ve kuşbaşı et konulacak. Normal ısı ayarında 20 dakika süre ile haşlanacak. Haşlama sonrası, düdüklüde 2 su bardağı et suyu kalır. Haşlanan et ve etin suyu yemekte kullanılacak.

dana etli patlıcan 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, domates, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine patlıcan, haşlanmış et ve etin (2 su bardağı) haşalama suyu, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com