Kategoriler
Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri Tavuk Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

çıtır tavuk

çıtır tavuk göğsü
Soslu Çıtır Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi
Malzemeleri:
1/2 Kg. Tavuk Göğsü
1 Çay Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Pane Malzemeleri:
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Buğday Unu
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı

Ön Söz:
Çıtır tavuk, tavuk etinin kaba yerlerinden parmak şeklinde doğranarak yapılır. Tavuk göğsü ve tavuk budu (derisiz olarak) çıtır tavuk yapmaya en uygun tavuk etidir. Tavuk pane veya kaplamalı tavuk kızartması çıtır tavuk tanımının diğer isimleridir. Lezzetli çıtır tavuk yapmak ve yemek için; tavuk eti marine edilmelidir. Yani, terbiye edilen tavuk eti hazırlanacak pane harcı ile kaplanarak yağ içinde, ya da fırında kızartılır. Çıtır tavuk tarifim Klasik Tatlar sitesinin spesiyalidir, lezzetinden dolayı eşi ve benzeri yoktur. Çıtır tavuk yapmak istiyorsanız eğer; malzemeleri bırakın tarifimin ellerine, gerisini o halleder.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü yıkanacak ve süzülecek. Ardından parmak şeklinde uzun olarak doğranacak ve çıtır tavuk marine sosu içerisinde (buzdolabında) 24 saat dinlendirilecek. Soğan ve sarımsak suyu buradan tarifine uygun olarak çıkarılacak. 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ile çırpılacak. 1 su bardağı un hazır edilecek.

Çıtır Tavuk Marine Sosu
Tencere içine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1 çay bardağı soğuk süt, sarımsak ve soğandan çıkarılacak su, birer çay kaşığı ölçüsünde karabiber, toz kırmızı biber, tuz konulacak ve karıştırılacak.

çıtır tavuk göğsü marine (terbiye) edilmişçıtır tavuk göğsü 1

çıtır tavuk göğsü kızartılmışçıtır tavuk göğsü 2

Maharetini Göster:
24 saat süre ile marine edilmiş tavuk eti buzdolabından çıkarılacak, üzerine çırpılmış yumurta ilave edilecek ve güzelce karıştırılacak. Kızartma tavası içine 1 çay bardağı kızartma yağı konulacak ve ısıtılacak. Tavuk etleri tek tek una bulanarak kızgın yağ içerisinde pembe renk alıncaya kadar kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com