Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Mutfak Bilgileri

bulgur pilavı nasıl pişirilir

bulgur pilavı nasıl pişirilir
Bulgur pilavı nasıl pişirilir? Bulgur pilavı yapımında bulgur ya kavrulur, ya da haşlanır. Bu iki pişirme yöntemi bulgur pilavının her çeşitine uygulanır. Önemli olan, bulgur pilavını hangi malzemelerle yapacağınızdır. Bulgur pilavı sade olarak pişirilebilir. Sade bulgur pilavında tereyağı, bulgur, su ve tuz kullanılır. İstediğiniz yemeklik yağ çeşitini ve istediğiniz su ve et suyunu pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Sade bulgur pilavı pişirirken bulgur kavrulur veya haşlanır. Haşlama yöntemiyle bulgur pilavı yapılırsa, pilavın yağı en son eritilir ve üzerine ilave edilir. Karışık malzeme ile bulgur pilavı yaparken, malzemenin özelliğine göre; malzemeler belirli bir sıra içinde tencereye konur.

Normal bulgur pilavı yağ ölçüsü ve su ölçüsü sabittir. Bir ölçü bulgur için, iki ölçü su kullanılır. Yağ ölçüsü ise, 250 ml. lik bir su bardağı dolusu bulgur için 40 gr. yağ kullanılır. 200 ml. lik bir su bardağı dolusu bulgur için 30 gr. yağ kullanılır. Pilav yaparken verdiğim ölçülerde yağ kullanırsanız, yaptığınız pilavın yağı kendine karar olacaktır. Pilavım yağlı olsun derseniz; 10 gr. artırabilirisiniz, fazlası pilavınızı çok yağlı yapar. Et sulu bulgur pilavı yapımıda pilavın yağ ve su miktarları değişkendir. Kullanılacak et suyunun jel ve yağ miktarına göre, pilava et suyu ilave edilir.

Bulgur pilavını nasıl pişiriyorum: Üstte verdiğim ölçüleri kullanarak istediğim bulgur ve yağ çeşitini kullanıyorum. Bulgur pilavını hangi malzemelerle yaptığımın bir önemi yok. Örneğin; bulgur, yağ, soğan, salça ve domates kulanarak bulgur pilavı nasıl pişirilir. Tencerede yağı ısıtıyorum, üzerine sıra ile soğan, bulgur, salça, domatesi ilave ediyor ve kavuruyorum. Ardından su ve tuzu ilave ediyorum. Tencereyi bir defa fokur fokur kaynattıktan sonra kapağı kapatıyor ve ocağı iyice kısıyorum. Kısıkta bulgur suyunu çekinceye kadar pişiriyorum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com