Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Kebap ve Izgara Tarifleri Meze Tarifleri Mutfak Bilgileri

brokoli ızgara

brokoli ızgara
Brokoli Izgara veya Izgarada Brokoli Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Brokoli
Zeytinyağı
Karabiber
Limon Suyu
Tuz

Ön Söz:
Brokoli ızgara için, brokoliin en güzel hali derim. Yapımı gayet kolay, brokoli dal dal gövdesinden ayrılır. Her bir dal uzunlamasına ortasından ikiye kesilir. Kesilen yüzlerin üzerine tuz ekilir, zeytinyağı sürülür. Izgara ısıtılır, brokoli dalları kesik yüzey üzerine ızgaraya dizilir. Brokoli üzerine ızgara izi çıkınca, alt üst edilir ve diğer yüzü pişirilir. Burada dikkat edilecek nokta, kesik yüzeyinin pişme süresi uzun sürer. Diğer çiçekli yüzey ise, çok kısa sürede pişer. Tarifimdeki brokoli ızgarayı ocak üzerinde demir döküm ızgarada yaptım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Brokoliyi ızgarada pişirirken üzerine (çelik tencere veya toprak güveç kapağı gibi) bir ağırlık koyarsanız, brokoli dalları daha güzel pişer.

Ön Hazırlık:
Brokoli çiçeklerini gövdesinden dal dal ayrılacak ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Kesilen yüzeylerine tuz ekilecek ve fırça ile zeytinyağı sürülecek.

brokolibrokoli

brokoli dalları ortadan ikiye bölünmüş
brokoli dalları

ızgaraya dizilmiş üzerine ağırlık konulmuş
toprak güveç kapağı

brokoli ızgara yapılmış, servise hazır
ızgarada brokoli

Maharetini Göster:
Ocak üzerinde döküm ızgara yüksek ısıda ısıtılacak. Üzerine brokoli dalları kesilmiş yüzeyleri üzerine dizilecek. Peşinden ocak ısısı orta ateşe ayarlanacak. Yaklaşık 5 dakika bitiminde ızgara izleri brokoli üzerine çıkınca, dilimler döndürülecek. Döndürülen yüzeyi 3 dakika pişirilecek ve ızgaradan toplanacak. Üzerine karabiber ekilecek ve limon suyu gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com