Kategoriler
Çorba Tarifleri

beyaz lahana çorbası tarifi

beyaz lahana çorbası
Beyaz Lahana Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
200 gr. Beyaz Lahana
1 Yemek kaşığı Tereyağı (40 gr.)
2 Yemek kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
2 İri Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Havuç (100 gr.)
1 Adet Patates (100 gr.)
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Un
1/2 Limon Suyu
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Beyaz lahana 3-4 mm. incelikte doğranacak. Soğan, sarımsak, havuç, patates, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek. Bir kasede un ile yoğurt, pütürsüz çırpılacak.

Tencerede sebzeli, yoğurtlu beyaz lahana çorbası toplam 55 dakikada pişer. Çorba pişerken 15’inci dakikasında, el blenderi ile dişe dokunur irilikte parçalanır.

lahana çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından havuç, patates, lahana, kaynar su, karabiber, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde çorba el blenderi ile dişe dokunur parçalanacak. Peşinden kapak kaptılacak ve çorba 35 dakika süre ile pişirilmeye devam edilecek. Süre bitiminde yoğurt, çorbanın suyu ile inceltilecek ve tencereye ilave edilecek. Tencere 5 dakika daha açık olarak kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Şimdi çorbanın limon suyunu ve tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com