Kategoriler
Tavuk Yemekleri

baget kızartma

baget kızartma
Tavada Soslu Tavuk Baget Kızartma Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Tavuk Baget (700 gr.)
2 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Süt
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz
1 Çay Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Acı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Silme Toz Arnavut Biberi
1.5 Su Bardağı Kızartma Yağı
24 veya 26 cm. Kızartma Tavası

Ön Söz:
Tavuk baget veya tavuk incik derin yağ içinde kızartılabilir. Fazla sayıda baget kızartılacaksa, bagetleri derin yağ içinde kızartmaya gerek yoktur. Tava içine 3-4 cm. derinlikte kızartma yağı konulursa, bagetler kızartılır. Baget yüzeylerinin kızarması, bagetler pişti anlamına gelmez. Önemli olan bagetin tamamen pişmesi ve içinde kırmızılık kalmamasıdır. Bu sebeple, bagatler harlı ateşte kızartılmaz. Kızartma yağı ısındıkatan sonra ocak alev ayarını, bagetler kızarıncaya kadar orta ateşe ayarlamak gerekir. Afiyet olsun.

6 Adet tavuk bagetinin tavada tam pişmiş olarak kızartılması, orta ateşte 30 dakikada gerçekleşir. Bagetleri bu süreyi göz önüne alarak kızartmalısınız.

Ön Hazırlık:
Bagetler yıkanacak ve süzülecek. Sarımsak az tuz ile ezilecek.

Yoğurt Sosu’nun Hazırlanması:
Bir kap içine ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt konulacak ve karıştırılacak.

Un Karışımı’nın Hazırlanması:
Yayvan bir kap içine 1 çay bardağı dolusu un, acı toz biber, tatlı toz biber, arnavut biberi konulacak ve karıştırılacak.

Bagetlerin Hazırlanması:
Uygun bir kap içine bagetler konulacak. Bagetlerin bütün yüzeyine 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş tuz serpilecek. Bagetlerin üzerine hazırlanmış yoğurt sosu dökülecek ve kap kapatılacak. Soslanmış bagetler en az 4 saat veya bir gece buzdolabında bekletilecek.

bagetler soslanmış
yoğurt soslu baget

baget una bulanmış
tavuk incik

baget kızartılmış servise hazır
tavada baget kızartma

Maharetini Göster:
Tavaya kızartma yağı konulacak ve orta ısının bir tık üzerinde ısı ile ısıtılacak. Yağ kızgın hale geldiğinde bagetler tek tek unlu karışıma bulanacak ve tavaya dizilecek. Bagetler döndürülmeye başladıktan sonra, ocak ısısı orta ateş seviyesine ayarlanacak. Bagetler tamamen pişinceya kadar, döndürülerek kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com