Kategoriler
Sebze Yemekleri

kıymalı mantarlı brokoli

kiymali mantarli brokoli 1
Kıymalı mantarlı brokoli yemeği nasıl yapılır?
Malzemeleri:
600 gr. Brokoli
200 gr. Dana Kıyması
150 gr. Kültür Mantarı
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
1 Adet Havuç (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
200 gr. Rendelenmiş Domates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Brokoli yemeğinin her çeşitini denedikten sonra, kültür mantarı ve kıyma kullanarak en son bu tarifimizi denedik. Yemek yapımında, dondurucuda sakladığımız rendelenmiş domatesi kullandık. Sonuç olarak beklentimizin üzerinde kıymalı mantarlı brokoli yemeğini yapmış olduk. Tarifimizi deneyecek olanlarım malzeme ve emekleri boşa gitmeyecektir. Tarifimizi tavsiye eder, afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Brokoli dalları, soğan, sarımsak, mantar, sivri biber yemeklik doğranacak. Domates ve havuç rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

kiymali mantarli brokoli 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile kıyma, soğan, sarımsak, sivri biber, havuç, mantar, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine brokoli, karabiber, pul biber, kimyon, tuz, 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 35 dakika bitiminde brokoli yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com