Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

dana etli çoban kavurma

coban kavurma 1

Dana Etli Çoban Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
400 gr. Dana Kaburga Kuşbaşı
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (1 kaşığı eti kavurmak için)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan (100 gr.)
100 gr. Rendelenmiş Domates (buzluktan)
2 Diş Sarımsak
50 gr. Kapya Biber Kırmızı Yeşil Karışık (buzluktan)
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml. eti haşlamak için)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Bilye Kuru Kekik
1 Tatlı Kaşığı Çankırı Kaya Tuzu

Ön Söz:
Çoban kavurma tarifimizde kuşbaşı dana kaburga eti kullandık. Bu sebeple eti düdüklü tencerede 1 su bardağı su ile önceden haşladık. Çoban kavurmada kuzu eti kullanmış olsaydık, eti haşlamaya gerek kalmaz ve doğrudan yemekte kullanabilirdik. Et haşlandıktan sonra düdüklü tencerede 1 su bardağı et suyu kalır ve bu suyu yemek yapımında kullanabilirsiniz. Domatesi kuşbaşı doğarayarak yemekte kullanmak isterseniz; rende domates yerine kullanabilir ve domatesin diriliği gidinceye kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
1 Kepçe (100 gr.) dondurucudan çıkarılan rendelenmiş domates mikro dalgada veya kendi halinde çözdürülecek. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Düdüklüde etin haşlanmas:
Düdüklüye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve yüksek ısıda kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak orta ateşe ayarlanacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra saata bakılacak ve not edilecek. 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Ardından haşlanmış et süzülecek ve bir kaba alınacak.

coban kavurma 2

Maharetini göster:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya biberi ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden haşlanmış kuşbaşı et, birer çay kaşığı kara biber, pul biber, kuru kekik ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayınca üzerine 1 kepçe rendelenmiş domates ilave edilecek. Domates suyunu çekinceye kadar pişirilecek ve ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com