Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri

dana pirzola nasıl pişirilir

dana pirzola 1
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir? Tarifi
Malzemeleri:
1 Kalem Dry-Aged Dana Pirzola
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Ön Söz:
Dana kaburgasından çıkarılan kemikli antrikota pirzola deniyor. Dana pirzolayı 18 günden başlamak üzere 30 güne kadar 2°C ila 4°C derece ısıda, özel buzdolabında bekletilip kurutularak neminin alınmış haline de, Dry Aged et deniliyor. Dry-Aged (kuru dinlendirme) kemikli sığır etlerini marine etme yöntemidir. Dry Aged çeşitleri sayamayacağım kadar çokluktadır. Bu etler pahalıdır ve fiyatları yüzünden ulaşılması kolay değildir. Ayrıca bu tip etlere  para vermek akıl karı da değildir. Biz verdik mi? hayır. Birileri, bu etin birkaç çeşitini bizlere hediye etti. Böylelikle eti tatmış olduk ve tarifini yayınlıyoruz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pirzolanın iki yüzüne karabiber ve tuz serpilecek, zeytinyağı sürülecek elle ovulacak. Ardından bir kabın içine alınacak.

karabiber, tuz serpilmiş, zeytinyağı sürülmüş
dana pirzola 2

dana pirzola döküm tavada pişiyor
dana pirzola 3

Maharetini Göster:
Döküm tava veya ızgara ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak ve yüksek ısıda ısıtılacak. Tavanın kızdığını anlamak için; avuç içinizi 4-5 cm. mesafede tavaya yaklaştırdığınızda elinizi hemen çekerseniz tava kızgın demektir. Tava testi geçtikten sonra, pirzola tavaya yatırılacak ve 1 dakika süreyle etin yatan yüzü mühürlenecek Peşinden diğer yüzüne de aynı işlem uygulanacak. Ardından ocak ısı ayarı orta ateşe ayarlanacak ve etin her yüzeyi 2 şer dakika aralıklarla döndürülerek damak zevkinize göre (az pişmiş, orta pişmiş, tam pişmiş kıvamında) pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com