Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri Salata Tarifleri

olgunlaşmamış domates turşusu

olgunlaşmamış domates turşusu
Olgunlaşmamış Domates Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1350 gr. Olgunlaşmamış Domates
350 gr. Çarliston Biber
60 gr. Salamura (kaya) Tuzu
50 gr. Üzüm Sirkesi
50 gr. Toz Şeker
6 gr. Limon Tuzu
12 gr. Sarımsak
10 Adet Kuru Nohut
1.2 Litre Kaynamış Soğutulmuş Su
2 Litre Cam Kavanoz

Ön Söz:
Turşu kurmak, yemek yapmak gibidir. Herkes yemek yapabilir, sorun yok. Sorun ise, pişirilen yemeğin tat ve lezzetinde olabilir. Turşu kurmak kişiye özel yetenektir; bilgi, beceri ve deneyim gerektirir. Turşu kurmanın en önemli detayı salamuranın hazırlanmasıdır. Kurduğum turşuda 850 gr. su kullandım. Salamura suyunu 1.2 litre olarak hazırladım ve hazırladığım salamura suyundan 850 gramını kullandım. Tarifimi deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.

Salamura suyu için en güvenilir su, kaynatılmış ve soğutulmuş musluk suyudur.

Ön Hazırlık:
Tencerede 2 litre musluk suyu kaynatılacak ve soğutulacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Kavanoz ve kapağı sıcak su ile yıkanacak ve kurulanacak.

Salamura Suyunun Hesaplanması:
Kavanozun içine sebzeler turşu kurar gibi doldurulacak. Ardından dolu kavanozun yüzeyine kadar çeşme suyu ilave edilecek. Peşinden kavanozun suyu bir kap içine boşaltılacak ve ölçülecek. Ölçme işi, terazi veya su bardağı ile yapılabilir.

Domates ve Biberin Hazırlanması:
Domates yıkanacak, süzülecek ve iriliğine göre 3-4 yerinden (kürdan ile) delinecek. Biberin uzun olan sapları kesilecek, yıkanacak ve 3-4 yerinden delinecek. Ardından bir kaba konulacak, üzerine 1 yemek kaşığı salamura tuzu serpilecek ve bir gece boyu bekletilecek.

Salamura’nın Hazırlanması:
Bir kap içine 1.2 litre kaynamış ve soğutulmuş su konulacak. Üzerine salamura tuzu, toz şeker, limon tuzu, üzüm sirkesi konulacak, tuz ve limon tuzu eriyinceye kadar karıştırılacak.

kulandığım biber ve domates
domates biber

domates biber delinmiş, tuzlanmış ve bir gece bekletilmiş
domates biber turşusu

Bu turşuyu kurduktan 4 ay sonra açtım,  tattım ve tatdırdım. Sonuç: Suyu ve tadı on numara beş yıldız. Tek kusuru içinde acı biber olmaması; kısmetse gelecek yıl, bu turşuyu büyük bidona kararında acılı olarak kuracağım. Bu tarifi, güvenle kullanabilirsiniz.

domates turşusu

Maharetini Göster:
Gece boyu bekletilmiş domates ve çarli biber yıkanacak ve süzülecek. Kavanoz içine domatesler sap kısmı yana bakacak şekilde dikey olarak dizilecek. Aralarına nohut, biber ve sarımsak konulacak. Kavanoza sebzeler yerleştirildikten sonra, salamura suyu ilave edilecek ve kapak kapatılacak. Kavanoz ışık ve güneş almayan bir ortamda saklanacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com