Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

limonlu buzlu dondurma

limolu buzlu dondurma
Evde Limonlu Buzlu Dondurma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Adet Limon
3 Su Bardağı İçme Suyu (600 ml.)
1 Çay Bardağı Toz Şeker (100 gr.)

Ön Söz:
Evde limonlu buzlu dondurma yapmak için, öncelikle dondurma kalıbına ihtiyaç vardır. Piyasada dondurma kalıpları plastik veya silikon olarak satılmaktadır. Bu kalıpları satın alırken çubuklarına dikkat etmek gerekir. Tek kullanımlık ahşap çubuklar yerine, kalıbın üzerinde kendi çubukları olanlarını tercih etmeniz yerinde olur. Kullandığım dondurma kalıbı plastik ve kendi üzerinde sabit plastik çubukları mevcut. Diğer silikon dondurma kalıbımın ise; tek seferlik (kullan at) ahşap çubukları var, bu sebeple kullanışlı değil.

Limonlu buzlu dondurma tarifim, küçükler ve yetişkinlerin damak zevkine göre hazırlanmıştır. Ağız tadında limonlu buzlu dondurma yapıp yemeniz için, tarifime uymalısınız. Limonata hazırlayıp kalıplara koyarsanız, istenilen kalitede dondurma yapamazsınız. Hazırladığınız limonatayı mutlaka kaynatıp soğutmalısınız. Limonata donunca genleşeceği için; limonatayı kalıplara 2 mm. boşluklu doldurmanız gerekir, unutmayın.

buzlu dondurma

Maharetini Göster:
Bir kap içine toz şeker konulacak. Üzerine 2 limon’un kabuğu rendelenecek. Ardından elle şeker ve limon kabuğu iyice ovalanacak. Üzerine içme suyu ilave edilecek ve şeker erinceye kadar karıştırılacak. Hazırlanan karışım bir tencereye süzülerek konulacak. Tencere orta ateşte 2 dakika fokurdatılacak, ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak. Karışım soğuduktan sonra üzerine 2 limon suyu sıkılacak, karıştırılacak ve dondurma kabına doldurulacak. Dondurma çubukları takıldıktan sonra dondurma kabı derin dondurucuya kaldırılacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Verdiğim malzemelerle hazırlanan limonata ile dondurma kalıbı iki kez doldurulur ve 8 tane buzlu dondurma yapmış olursunuz. Malzemelerin katlarını alarak, dilediğiniz sayıda dondurma yapabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com