Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Kızartma Tarifleri Tavuk Yemekleri

teflon tavada tavuk tava

teflon tavada tavuk tava 1
Teflon Tavada Tavuk Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Tavuk Göğsü
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Süt
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Küçük Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Bu tarifi kullanarak teflon tava içerisinde tavuk butu, tavuk göğsü, tavuk kanadını kızartabilirsiniz. Aynı zamanda tavuk göğsünü marine etmek için, verilen terbiye malzemelerini bütün tavuk etlerinizin sosunda kullanabilirsiniz. Elbette, etinizin miktarına göre malzeme ölçülerini değiştirebilirsiniz. Tavuk etlerini ızgara veya tava yapmaya hazırlarken sos içerisinde 24 saat tutarsanız, yemeye doyamazsınız.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü uygun irilikte doğranacak. Soğan ve sarımsak soyulacak. Rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve ardından soğan rendelenecek. Püre süzülecek, çıkan su kullanılacak ve posa atılacak.

tavuk göğsü terbiye edilmişteflon tavada tavuk göğsü

Tavuk Göğsü’nün Terbiyesi:
Kapaklı bir kap içerisine zeytinyağı, soğan suyu, domates salçası, süt, pul biber, kekik, tuz konulacak ve karıştırılacak. Üzerine tavuk göğsü parçaları ilave edilecek ve karıştırılacak. Kap kapatılacak ve en az 3 saat süre ile buzdolabında dinlendirilecek. Et dolapta 24 saat dinlendirilirse daha da lezzetli olur.

tavuk göğsü teflon tavada pişiyorteflon tavada tavuk tava

Maharetini Göster:
Teflon tava yüzeyi hafif yağlanacak ve ısıtılacak. Üzerine tavuk göğsü parçaları dizilecek ve her iki yüzeyi alt üst edilerek pişirilecek. Etler kızartıldıktan sonra, üzerine istediğiniz baharatı serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com