Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

uskumru tava

uskumru tava
Uskumru Tava, Uskumru Balığını Tavada Kızartma Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
4 Adet Norveç Uskumrusu
1 Su Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Su Bardağı un
tuz

Ön Söz:
Norveç uskumrusu, şoklama ile dondurulan ve oldukça yağlı ve lezzetli balıktır. Bu donmuş balığı alırken, mutlaka çözülmemiş olmasına dikkat etmemiz gerekir. Bu balığın tavası ve ızgarası yapılır. Bu tarif, uskumru balıklarının tava yapılması ile ilgilidir. Balıkları temizlerken karın yüzeyinde bulunan siyah bölgeler ve kimi yerlerdeki pıhtılaşmış kan kalıntıları mutlaka giderilmelidir. Bu kalıntıların varlığı, balık piştikten sonra hissedilir. Çünkü balık eti acı olur, bu da istenen bir şey değildir.

Ön hazırlık:
Uskumru temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Ardından  parçalara bölünecek. Üzerine tuz serpilecek ve iki yüzeyi una bulanacak. Parça üzerde bulunan fazla un, silkenerek giderilecek.

Uskumru nasıl temizlenir:
Tava yapacağımız için, balığın baş kısmını çıkarmamız gerekir. Bıçakla solungaçların altından ve enseden başlamak üzere gövdeye doğru ‘V’ şeklinde başı kesilir ve çıkartılır. Karın bölgesi, iç organlarını çıkarmak için yarılır ve iç organları alınır. Kuyruk kesilir ve atılır. Uskumrunun baş kısmı sola ve sırt kısmı bize doğru yatay olarak yatırılır. Bıçak yardımıyle balığın kuyruk kısmından başlayıp, kılçık paralelinde başa doğru ikiye ayrılır. Ve son olarak uskumru, orta yerinden ikiye bölünür. Sonuç olarak bir uskumru dört parçaya bölünmüş olur.

uskumru dilimlenmişuskumru dilim

uskumru parçası tuzlanmış ve un’a bulanmışuskumru tava un

uskumru tavada kızartılıyoruskumru kızartma

Maharetini Göster:
Tavaya ayçiçeği yağı konulacak ve ısıtılacak.  Yağ kızgın duruma geldiğinde, tuzlanmış ve unlanmış uskumru parçaları tavaya  dizilecek. Her iki yüzeyi döndürülerek kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com