güveçte etli nohut

03 Ocak 2010

Guvecde_nohut0

Malzemeler:
600 gr. Kemikli Dana Eti
2 Su Bardağı Nohut
1 Adet SoÄŸan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Uygun bir kap içerisine, 2 su bardağı nohut ve üzerine üç parmak geçesiye kadar soğuk su doldurulacak. Kabı içerisinde nohutlar bir gece boyunca bekletilecek. Sabah nohut’un suyu değiştirilecek. Tencere ocak üzerine alınacak. Yüksek ısıda tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek, 50 dakika süre ile nohutlar haşlanacak. Süre bitiminde nohutlar süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Et Haşlanmış

Guvecde_nohut1

600 gr. Kemikli Dana Eti :
Tencere’ye 6 su bardağı soÄŸuk su ve kemikli et katılacak. Malzemeler yüksek ısıda kaynamaya baÅŸladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencerenin kapağı kapatılacak. Malzemeler 45 dakika süre ile haÅŸlanacak. HaÅŸlanan et süzgeçten geçirilecek, haÅŸlama suyu bardakla ölçülecek. Et ve su bir kapta bekletilecek. Nohut’a su verilirken suyu kullanılacak. Bu su ile birlikte toplam 6 su bardağı su yemekte kullanılacak.

Etli Nohut malzemeleri

Guvecde_nohut2

Malzemeler güveç’e ilave edilmiÅŸ

Guvecde_nohut3

Etli Nohut servise hazır

Guvecde_nohut4

Maharetini Göster :
Güveç içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak salça ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 6 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, nohut katılacak, karıştırılacak.
Ocak ısısı yükseltilecek. Güveçteki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, güveç kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak bir yere not edilecek. 75 dakika süre bitiminde nohut yemeğiniz hazır. Yemeğin tuz’unu şimdi karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.

Not:
Nohut’u ön haşlamasında nohut’un haşlanıp haşlanmadığını şöyle anlarız. Şekli bozuk olmayan bir kaç nohutu dişlerimiz arasında ezdiğimizde sertlik hissetmiyorsak, nohut tam haşlanmış demektir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com

 


3 Comments


  1. yaninada bol pilav ve tursu gelde yeme enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler

  2. güveç falan bahane, nohut şahaneee.

  3. Merhaba ..Bayılırım nohuta..Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler..

Yorum yazmak istermisiniz?

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.