Kategoriler
Mutfak Bilgileri

damla sakızı nasıl kullanılır

damla sakızı nasıl kullanılır
Damla sakızı nasıl kullanılır: Damla sakızı, Sakız Adasında yetişen sakız ağacının ürettiği kendine özgü kokusuyle bir reçinedir. Mutfaklarımızda daha çok kurabiye, çörek ve sütlü tatlılara aroma yüklemek için kullanılır. Çeşitli ülkelerde damla sakızını tatlılarda, pasta yapımı ve şekerlemelerde, etli yemeklerde, ekmek yapımında, süt, su, yoğurt gibi yüzlerce çeşit yiyecek ve içecek içerisinde ve kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Ayrıca, insan sağlığına oldukça yararlı bir madde olan damla sakızı tıbbi alanlarda da kullanılmaktadır.

damla sakızı

Damla Sakızı nasıl kullanılır: Damla sakızı baharatçılarda satılır. Bazı kuruyemiş dükkanlarında da bulunabiliyor. Ambalajı içinde şeffaf kaya tuzuna benzer olanlar damla sakızı reçinesidir, ezilip kulanılacak olanlar onlardır. Ambalajın uç kısmında bulunan, yeşil renkte küçük kutucuk içide ise, mum vardır. Mum, damla sakızını sakız olarak çiğnemek için kullanılır. Mum damla sakızı ile birlikte çiğnenir ki, sakız dişlere yapışmasın.

Bir paket damla sakızı 1 kg. süt için yeterlidir. Sakız aromasını fazla sevenler için bu ölçü tercihlerine kalmıştır. Tatlılarda fazla keskin aroma tatlının özelliğini kaybeder. O nedenle, baharatları kararında kullanmalıyız. Damla sakızı havanda ezilir ve toz haline getirilir. Elde edilen toz tatlı ve muhallabilerin ocaktan indirilmesine 5 dakika kala içine atılır ve karıştırılır. Önceden atılmaz mı? atılır. Fakat aroma buharlaşıp uçmasın diye düşünülmüş bir yöntemdir. Kurabiye ve çöreklerin hamuru yoğurulurken toz halinde hamur içine katılır ve yoğurulur.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com