Kategoriler
Meze Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı rezene

zeytinyağlı rezene 1
Zeytinyağlı Rezene Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Rezene Kökü
2 Orta Boy Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Diş Sarımsak
1 Adet İri Havuç
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı kaşığı Toz şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Soğuk Su
Bir Tutam maydanoz
Yarım Limon

Ön Söz:
Zeytinyağlı rezene kökü yemeği tadılası bir yemek, rezene kökü salatası da aynı tat ve lezzette. Zeytinyağlı rezene yemeğini çiğden yaptım ve en düşük ısıda kırk dakikada pişirdim. Bir kilo rezene kökü ayıklandıktan sonra, 400 gr. yemeklik rezene yumruları çıktı.

Ön Hazırlık:
Rezene kökü’nün yumrularını tutan dış yaprakları alınacak ve içerisindeki yumrular ayrılacak. Soğanlar dörde bölünecek. Havuç soyulacak ve verev doğranacak. Sarımsak soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak. Maydanoz ince doğranacak.

Sos’un Hazırlanması:
Bir kap içerisine 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı soğuk su konulacak ve çırpılacak.

Rezene Yumrularırezene yumruları

Zeytinyağlı Rezene

zeytinyağlı rezene

Maharetini Göster:
Tencere tabanına zeytinyağı yayılacak ve üzerine rezene yumruları dizilecek. Yumruların aralarına soğan, sarımsak, havuç dizilecek ve yarım limon sıkılacak. Hazırlanan sos tencereye ilave edilecek. Tencere normal ısıda kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. 40 dakika bitiminde rezene yemeğiniz servise hazır. Şimdi üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com