Kategoriler
Sakatat Yemekleri

yürek sote

yürek sote
Sebzeli Yürek Sote Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Dana Yüreği  (parça)
3 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Kararbiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Dana yüreğini sotelerken dikkat edilmesi gereken iki noktadan biri, yürek üzerinde bulunan yağların alınmasıdır. İkincisi ise, yüreği kavururken saldığı suyun buhar olup uçmasının beklenilmesi ve yürek renginin değişmesinden sonra soğanın ilave edilmesidir. Bunlardan başka yürek kavrulurken ilave edilen domatesin bıraktığı su, yemek piştiği anda yüreğe yetecek miktarda olmasıdır. Yani, domatesin suyu yemeğe karar olmalıdır. Deneyin bakalım, nasıl bir lezzet tadacaksınız.

Ön Hazırlık:
Dana yüreğinin üzerindeki fazla yağlar alınacak ve kuşbaşı doğranacak. Domatesin kabuğu soyulacak ve küp doğranacak. Soğan piyaz (yarım ay) doğaranacak. Sivri biber halka doğranacak.

yürek sote 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine yürek ilave edilecek ve normal ısıda rengi değişinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sivri biber, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve malzeme karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde yürek sote servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com