Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

testi kebabı

testi kebabı 1
Toprak Güveçte Yozgat Testi Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Kuzu But İri Kuşbaşı Doğranmış
50 gr. Tereyağı
50 gr. Kuyruk Yağı
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Çarli Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Kekik
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kapaklı Toprak Güveç

Ön Söz:
Yozgat yöresine ait olan bu kebap, testi içerisinde ve açık alanlarda odunlar yakılarak elde edilen köz üzerinde yapılmaktadır. Lokantalarda, yine testi içerisinde ve meşe kömürü közü üzerinde yapılmaktadır. Apartman koşullarında ise tarifim, testi kebabı yapımı için doğru yolu göstereceğinden emin olabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Soğan irice yemeklik doğranacak. Domates soyulacak ve iri dilim doğranacak. Sarımsak ve çarli biberler iri kuşbaşı doğranacak. Kuyruk yağı kuşbaşı doğranacak. Karıştırma kabı içine kuzu eti, soğan, çarli biber, sarımsak ve bütün baharatlar ilave edilecek  karıştırılacak. Domates parçalarının ezilmemesi için bu işleme katılmayacak.

Kapak Hamuru’nun Hazırlanması:
Yoğurma kabı içerisine 1.5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı su ilave edilecek sert bir hamur yoğurulacak.

Testi kebabı malzemesitesti kebabı malzemesi

Testi kebabı malzemesi hazırlanmıştesti kebabı içi

Testi kebabı malzemesi güvece konmuştesti kebabı et

Testi kebabı kapak hamuru yoğurulmuştesti kebabı hamur

Testi kebabı servise hazırtesti kebabı

Maharetini Göster:
Güveç tabanına kuyruk yağı serpiştirilecek ve üzerine domates dilimleri konulacak. Domateslerin üzerine bütün malzemeler eşit bir şekilde yayılacak ve en üste tereyağı parçası konulacak. Ardından güveç kapağı kapatılacak. Peşinden hamur rulo yapılacak ve kapak çevresi hamurla kapatılacak. Hamurun bir yerine (buhar çıkması için) delik açılacak. Ardından güveç normal ısı ayarında pişmeye bırakılacak.  Güveç kaynamaya başladıktan sonra (buhar çıkarken) ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve 75 dakika bitiminde testi kebabınız servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com