Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk but ızgara

tavuk but ızgara 1
Tavuk But Izgara Tarifi, Sosu Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Tavuk But
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
Tuz
Kekik

Ön Hazırlık:
Tavuk butları kemiklerinden açılacak. But üzerinde deri ve kemiklerin bulunması tercihinize bağlı. Domatesler halka doğranacak. Sivri biberler yıkanacak, bütün kullanılacak. Soğan, sarımsak soyulacak. Rendenin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenecek ve ardından soğan rendelenecek. Püre süzülecek, çıkan su kullanılacak ve posa atılacak.

Tavuk But Izgara Sosunun Hazırlanması:
Uygun bir kap içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz konulacak ve karıştırılacak. Tavuk butları sos’a bulanacak ve kabının kapağı kapatılacak. Butlar en az 2 saat dinlendirilecek.

tavuk but ızgara

Maharetini Göster:
Sos içinde terbiye edilmiş tavuk butları, iyi ısınmış ızgara üzerine dizilecek. But üzerine ızgara izi çıktıktan sonra döndürülecek ve üzerine tuz serpilecek. Aynı işlemi diğer tarafada uygulanacak. But yüzeyinde ızgara izleri oluştuktan sonra, damak zevkinize göre et pişirilecek. Izgaranın servisi sırasında, üzerine kekik veya diğer baharatları serpebilirsiniz. Domates ve biberler resimde göründüğü gibi, ızgara yapılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com