Kategoriler
Sebze Yemekleri

kıymalı karnabahar brokoli yemeği

karnabahar brokoli yemegi 1
Kıymalı karnabahar brokoli yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
500 gr. Karnabahar
300 gr. Brokoli
250 gr. Dana Kıyması
8 yemek Kaşığı Zeytinyağı (80 gr.)
2 Adet Orta Boy Domates (200 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (20 gr.)
1 Adet İri Soğan (150 gr.)
3 Diş Sarımsak
1 Adet Havuç (130 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Tarifimizde kullandığımız karnabahar, brokoli miktarları ayıklanmış ve doğranmış olarak net ölçülerdir.
Bu ölçüler o kadar önemli mi? Hayır. Siz tarifimizdeki malzeme miktarlarına uymak zorunda değilsiniz. Malzeme miktar ve çeşitlerini damak tadınıza, kişi sayısına göre ayarlamanız önemlidir. Uymanız gereken ise; yemeğin pişirilme yöntemi, ısısı ve süresidir. Tarife tam uymanız halinde on numara beş yıldız olarak hazırladığınız yemeği sofranıza koyarsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Brokoli ve karnabahar uygun irilikte doğranacak. Soğan, havuç, sarımsak yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

karnabahar brokoli yemegi 2

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sarımsak, havuç, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine karnabahar, brokoli 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde kıymalı karnabahar brokoli yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com