Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kendi suyunda kuşbaşı etli patlıcan

kendi suyunda kuşbaşı etli patlıcan
Kendi Suyunda Kuşbaşı Etli Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Patlıcan
300 gr. Dana Döş Eti Kuşbaşı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet İri Kuru Soğan
3 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Sivri Biber
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Patlıcan ve sebzelerin kendi suyu ile kuşbaşı etli patlıcan yemeğini dananın döş etiyle yaptım. Bu yemeği etsiz, kuzu eti veya dana etinin ızgaralık bölümlerini kullanarak yaparsanız yemeğiniz 60 dakikada pişer. Çoğu zaman yemeklerimde dana döş etini tercih ederim. Dana döş eti lezzetli olmasına rağmen, geç pişme gibi bir huyu vardır. Bu nedenle yemeğimi ocağın en düşük ayarında 1.5 saatte pişirdim. Sonuç olarak; yemeğin kendine karar suyu ve bir o kadar lezzetli yemek ortaya çıktı. Tavsiye ederim, denerseniz emeğiniz boşa gitmez.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Ardından tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek. Soğan ve sarımsak irice yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Sivri biber halka doğranacak.

Malzemelerin Hazırlanması:
Büyük bir kap içine dinlenmiş ve suyu sıkılmış patlıcan, doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber, rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, karabiber, pul biber, kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak.

kendi suyunda kuşbaşı etli patlıcan 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve normal ısı ayarında pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından ocak söndürülecek. Tencerenin tabanına kavrulmuş et güzelce dağıtılacak, üzerine hazırlanmış malzemeler elle bastırılarak yayılacak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Peşinden ocak yakılacak ve yüksek ısı ayarında tencere bir defa fokurdatılacak. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saat’a bakılacak ve bir yere not edilecek. Tam 90 dakika bitiminde kuşbaşı etli susuz patlıcan yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com