Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler Yöresel Yemek Tarifleri

karamelize soğanlı düğürcük pilavı

karamelize soğanlı düğürcük pilavı
Karamelize Soğanlı Düğürcük Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Düğürcük
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Düğürcük bulgurun en incesine verilen isimdir. Diğer bir adı da düğ’dür. Düğürcükle çorbası, köftesi ve çok çeşitli pilavı yapılır. Domatesli düğürcük pilavı, yeşil mercimekli düğürcük pilavı ve  karamelize soğanlı düğürcük pilavı en gözde olan pilav çeşitleri arasındadır. Düğürcük kullanılarak yapılan yemekler, istenirse kavurma veya salma yöntemiyle yapılabilir. Bulgur çeşitlerini yemekte kullanırken doğru olan, bulguru yıkamadan kullanmaktır. Düğürcük, yemek yapımında yıkanmadan kullanılmalıdır. Sebebi ise, düğürcüğün yemekte helmelenmesi sağlamaktır.

Düğürcük pilavında mutlaka tereyağı kullanılması gerekir. Diğer yemeklik yağ çeşitleri, tereyağın verdiği lezzeti vermez. Tereyağı birde kereyağı olursa ve  yanında da yufka ekmek bulunursa çok lezzetli olur.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve çok ince yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

karamelize soğan hazırlanmıştereyağlı karamelize soğan

Karamelize Soğan Sosu:
Tava içine tereyağı konulacak ve orta ısıda eritilecek. Üzerine soğan ilave edilecek ve karamelize oluncaya kadar kavrulacak.

düğ pilavı pişmişdüğ pilavı

karamelize soğan ilave edilmiş karıştırılmışdüğ lapası

Maharetini Göster:
Tencereye 4 su bardağı su konulacak ve orta ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine 2 su bardağı düğürcük, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde düğürcük pilavı hazır. Üzerine hazırlanan karamelize soğan sos ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com