Kategoriler
Köfte Tarifleri

kadınbudu köfte

kadınbudu köfte
Kadınbudu Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
300 gr. Dana Kıyması
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Un veya Galeta Unu
1 Su Bardağı Soğuk Su
Bir Tutam Maydanoz
Kızartmak İçin Sıvıyağı

Ön Hazırlık:
Soğan çok ince yemeklik doğranacak. Kıyma iki eşit parçaya bölünecek, yarısı kavrulacak, diğer yarısı çiğ kullanılacak. Yumurta bir kap içinde çırpılacak. Maydanoz ince doğranacak.

Köfteleri galeta unu ile kızarttım. Yumurtayı çok iyi çırpın, değilse köfteler kızartılırken saçaklı olur.

Pirincin Haşlanması:
Tavaya 1 su bardağı soğuk su, 2 yemek kaşığı pirinç konulacak ve kaynatılacak. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra ocak en düşük ısı konumuna alınacak. Pirinç tava içindeki su bitinceye kadar, yaklaşık 15 dakika haşlanacak.

Kıymanın Kavrulması:
Tava içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından kıymanın yarısı ilave edilecek ve taneleşinceye kadar kavrulacak.

Maharetini Göster:
Yoğurma kabı içine çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, karabiber, 1 çay kaşığı tepelice tuz, maydanoz konulacak ve yoğurulacak. Ardından top yapılacak ve soğuması için 30 dakika buzdolabında dinlendirilecek. Süre bitiminde köfte 10 eşit parçaya bölünecek ve beze yapılacak. Bezeye avuç içinde köfte şekli verilecek. Hazırlanan köfteler önce una veya galeta ununa, sonra yumurtaya bulanacak ve kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com