Kategoriler
Çorba Tarifleri

kabak çorbası

kabak çorbası
Yoğurtlu Girit Kabak Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Orta Boy Girit Kabağı
2 Adet Domates
1 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kabak çorbası her şeşit kabak kullanılarak yapılabilir. Tarifimde girit kabağı kullandım. 600 gram ağırlığındaki kabaklar içleri boşaltılıp soyulduktan sonra, 300 gram geldi ve içilesi nefis çorbamı yaptım. Taneli çorbayı seviyorsanız eğer, tarifim size göre. İçeceğim çorba dişlerime takılmasın diyorsanız, blendırınızı kullanmanızı tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Kabaklar uzunlamasına ikiye bölünecek, içleri (çekirdekli kısımları ve yumuşak yerleri) boşaltılacak, kabukları soyulacak. Ardından rendelenecek. Domates ve soğan rendelenecek. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Terbiyesinin Hazırlanması:
Kase içerisine 1 yumurta kırılacak ve üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilecek, çırpma teli ile bir güzel çırpılacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek ve karışım tekrar çırpılacak.

Girit Kabağıgirit kabağı

kabak çorbası servise hazırkabak çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, salça ve domates ilave edilecek, kavrulacak. Ardından pirinç, kabak, 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saat’a bakılacak not edilecek. Tencere 20 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çorbanın suyundan 1 kepçe su alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye çorbaya ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek ve nane ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com