Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Kebap ve Izgara Tarifleri Sebze Yemekleri

ızgara enginar

ızgara enginar 2
Izgara Enginar Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Enginar
Zeytinyağı
Tuz
Su

Ön Söz:
Enginarın bütün yemekleri güzeldir. Izgara da enginar ise, büsbütün güzeldir ve yemesine doyum olmaz. Izgarada pişen enginar nasıl yenir? Enginar ızgara tarifimle pişirilen enginarlar elle yenir. Bu işe, enginarın mor yapraklarından başlanır; enginarı sol elinize alıp sağ elinizle yaprakları kendinize doğru çekince, yerilerinden kopar. Yaprakların beyaz yumuşak kısımları yenir. Yapraklar bitince sıra göbek ve sap kısmının yenmesine gelir. İşte ızgara yapılmış enginar böyle yenir.

Izgara yapılacak enginarın körpe olması gerekir. Enginar alırken küçük olanları tercih edin.

enginarenginar

enginarların üst yaprakları çıkarılmış su içine konulmuşenginar soyulmuş

enginar uzunlamasına ikiye bölünmüş limon sürülmüşkesilmiş enginar

tüylü bölgesi temizleniyorenginar temizleme

tüylü bölgesi temizlenmişızgara enginar 1

Enginarların Temizlenmesi:
Enginarların sap kısımı 2-3 parmak mesafede kesilecek. Enginar tomurcuklarının alt üç sıra yaprakları koparılacak. Ardından enginarlar uzunlamasına ikiye bölünecek. Bölünmüş yüzeye limon suyu sürülecek. Kaşık yardımıyla tüylü bölgesi (etli beyaz kısmı görününceye kadar) tüylerden temizlenecek. Görünen bayaz etli bölgeye limon suyu sürülecek.

enginar haşlanıyorenginar haşlama

haşlanmış enginarhaşlanmış enginar

enginar süzülmüşsüzülmüş enginar

Enginarların Haşlanması:
Tencere içine su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine enginarlar atılacak ve tencere kaynamaya başlayınca, kapağı kapatılacak. Ardından ocak ısısı düşük konuma ayarlanacak ve saata bakılacak. Tam 10 dakika bitiminde enginarlar tencereden kevgire alınacak ve süzülecek.

enginar ızgarada pişmiş servise hazırızgara enginar

Maharetini Göster:
Izgara kızgın halde ısıtılacak. Üzerine tuz ekilmiş ve zeytinyağı sürülmüş enginarlar kesilmiş yüzeyi üzerine dizilecek. 10 dakika bitiminde enginarlar çevrilecek ve bombeli yüzeyi, değişik pozizyonlara getirilerek 10 dakika süre ile tekrar kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com