Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

hindi kök kanat yemeği

hindi kök kanat yemeği
Tencerede Sebzeli Hindi Kök Kanat Yemeği Tarifi, Pişirilmesi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Hindi Kök Kanat (1450 gr.)
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Adet Küçük Boy soğan
2 Adet Orta Boy Havuç
3 Adet Orta Boy Patates
3 Adet Tatlı Sivri Biber
3 Diş Orta Boy Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su (600 ml.)

Ön Söz:
Sebzeli hindi kök kanat yemeğini 3 adet, 1450 gr. ağırlığındaki hindi kök kanadını tencerede yaptım. Bu yemekte domates kullanmadım. Onun yerine, bir yemek kaşığı tat marka domates salçası kullandım. Yemeği ocağın en büyük gözünde, en düşük ısı ayarında üç bardak su ile iki saatte yumuşacık pişirdim.

Ön Hazırlık:
Hindi kök kanatlar yıkanacak ve süzülecek. Ardından, kök kanatların kaba yerlerine (daha iyi pişmesi için) bıçak saplanarak birkaç delik açılacak. Soğan ve sarımsak soyulacak, bütün bırakılacak. Patates, havuç soyulacak ve irice doğranacak. Sivri biber iri doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

hindi kök kanat yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve üzerine hindi kök kanatlar yatırılacak. Ardından; aralarına patates, soğan, havuç, sivri biber, sarımsak dizilecek. Bir kase içine salça, baharatlar, tuz konulacak ve 3 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak. Hazırlanan karışım tencereye ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 120 dakika bitiminde hindi kök kanat yemeği servis’e hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com