Kategoriler
Çorba Tarifleri

havuçlu patatesli ezogelin

havuçlu patatesli ezogelin
Havuçlu Patatesli Ezogelin Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Yemek Kaşığı Kırmızı Mercimek (tepeleme)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Küçük Soğan
1 Tatlı Kaşığı Pirinç (tepeleme)
1 Tatlı Kaşığı Bulgur (tepeleme)
1 Su Bardağı Havuç Rendesi (100 gr.)
1 Su Bardağı Patates Rendesi (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Un (tepeleme)
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Bilinen ezogelin çorba tarifimi buradan görebilirsiniz.  Diğer  ezogelin çorba yapımında blendır kullanmadım; ezogelin çorbası nasıl yapılıyorsa, öyle yaptım ve sundum. Bu tarifte ise, çorba içine havuç ve patates rendesi ilave ettim, blendırdan geçirdim. İki farklı lezzette ezogelin çorbası damaklarınıza amadedir. Yapın için, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Havuç ve patates soyulacak ve rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

havuçlu patatesli ezogelin 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından rendelenmiş havuç ve patates, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, 5 su bardağı kaynar su, pul biber, karabiber, kuru nane ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 25 dakika bitiminde çorba blendırdan geçirilecek, bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Çorbanın tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
’Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com