Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

havuçlu karnabahar yemeği

havuçlu karnabahar yemeği
Havuçlu Karnabahar Yemeği, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Karnabahar
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tepeli Doldurulmuş Un
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
2 Diş Sarımsak
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Karnabahar yemeği yaparken yemeğin suyunu kararında ayarlamak gerekir. Pişirilen bütün sebze çeşitlerinde olduğu gibi, karnabahar da sulu bir sebzedir. Yemeğin suyunu verirken, sebzenin bırakacağı su da hesaba katılmalıdır. Karnabahar tencerede pişerken kendi suyunu geç salar. Karnabaharın üzerini kapatacak miktarda su ilave etmek, doğru yöntem değildir. Çünkü; karnabahar tencere içerisinde havaleli bir şekilde yer kapladığından, üzerini kapatacak miktarda su ilave etmek yemeği sulu yapar.

Bu nedenle, yemeğin suyunu kademeli olarak vermek en doğru önlemdir. Ya da, karnabaharın miktarına göre su oranını ayarlamaktır. 1/2 kg. veya 1 kg. karanabahar yemeği için 1.5 ila 2 su bardağı su yeterlidir. Yemeğe su verirken, önce 1.5 su bardağı su ilave etmek en akılcı yöntemdir.

Ön Hazırlık:
Karnabahar dalları koçan kısmından ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek. Havuç soyulacak ve verev doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Karnabahar Sosunun Hazırlanması:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan ve un ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından domates salçası ilave edilecek hafif kavrulacak. Üzerine karabiber, kimyon, tuz, 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek.

havuçlu karnabahar

Maharetini Göster:
Tencereye karnabahar, havuç, ve sarımsak konulacak. Üzerine karnabahar sosu ilave edilecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde havuçlu karnabahar yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com