Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında karnabahar

fırında karnabahar 1
Fırında Karnabahar Tarifi
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Karnabahar
1.5 Litre Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Kıymalı Sos Malzemesi:
200 gr. Dana Kıyma
4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Su

Yumurtalı Beşamel Sos Malzemesi:
2 Su Bardağı Süt (oda sıcaklığında)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
2 Yemek Kaşığı Un (40 gr.)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta
100 gr. Kaşar Peyniri

Ön Hazırlık:
Karnabahar çiçekleri gövdesinden ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş 1.5 litre su içinde, en düşük ısıda 10 dakika yarı pişmiş haşlanacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaşar peyniri rendelenecek. Kıymalı sos buradan tarifine uygun olarak hazırlanacak.

Yumurtalı Beşamel Sosun Hazırlanması:
Tencereye tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine un ilave edilecek ve düşük ısıda kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Ardından azar azar süt ilave edilecek ve çırpma teliyle sürekli karıştırılacak. Sütün bitiminde karışım yavaş yavaş karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilecek. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve sos’un tuz’u karar hale getirilecek. Sos soğuduktan sonra üzerine yumurta kırılacak ve çırpılacak.

fırında karnabahar

Maharetini Göster:
Haşlanmış karnabahar fırın kabına konulacak. Üzerine sıra ile kıymalı sos, yumurtalı beşamel sos yayılacak ve kaşar peyniri serpiştirilecek. Önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika  bitiminde fırında karnabahar servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com