Kategoriler
Meze Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında imambayıldı

fırında imam bayıldı imambayıldı
Fırında İmambayıldı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
5 Adet İri Patlıcan
3 Adet Soğan
3 Adet Domates
6 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
Kıyılmış Maydanoz
Kızartma Yağı

Ön Hazırlık:
Patlıcanların sapı temizlenecek ve bombeli uç kısmı kesilecek. İki başında bir parmak genişliğinde kabuk bırakılarak kabuğu soyulacak. Orta yerinden uzunlamasına 2-3 cm. derinlikte yarılacak. Ardından tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek, kurulanacak ve kızartılacak. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Soğan piyaz, sarımsak irice, sivri biber halka doğranacak. Maydanoz kıyılacak.

İç Harcının Hazırlanması:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Peşinden karabiber, kimyon, tuz, maydanoz ilave edilecek ve karıştırılacak. En son iç harç süzgeçle süzülecek ve çıkan su fırın tepsisine ilave edilecek.

İç Süzülüyorfırında imambayıldı içi

İmambayıldı Servise Hazırfırında imambayıldı

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine kızartılmış patlıcan sıralı dizilecek, orta yerleri kaşıkla açılacak ve tuz serpilecek. Açılmış yere iç harç doldurulacak. Üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber konulacak. 2 su bardağı kaynar su ve iç harçtan kalan su, az tuz ile karıştırılarak tepsiye ilave edilecek. Tepsi önceden 180°C derece’ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com