Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

etli nohut yemeği

etli nohut yemeği 1
Tencerede Kuzu Etli Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Kuzu Eti Kuşbaşı
2 Su Bardağı Nohut
1 Adet Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Tencereye 2 su bardağı nohut ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak. Tencere en az 8 saat bekletilecek. Ardından nohut’un suyu değiştirilecek ve tencere ocak üzerine alınacak. Yüksek ısıda tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve nohut en az 50 dakika haşlanacak. Süre bitiminde süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. 5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Nohut’un haşlanıp haşlanmadığını şöyle anlarız: Haşladığımız nohut içinden birkaç nohutu dişlerimiz arasında ezdiğimizde sertlik hissetmiyorsak, nohut haşlanmış demektir.

Et kavrulmuşkavrulmuş et

Soğan kavrulmuş, salça ilave edilmişetli nohut soğan salça

Nohut ilave edilmişnohut ilave

Su ilave edilmişetli nohut su baharat

Etli nohut yemeği servise hazırdüdüklüde etli nohut yemeği 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve normal ısı ayarında etin rengi dönünceye kadar kavrulacak.  Üzerine sıra ile soğan salça, ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak. Peşinden nohut, 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve tencere karıştırılacak.  Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 60 dakika bitiminde etli nohut yemeğiniz hazır. 1 tatlı kaşığı tuz’u şimdi ilave edebilir, yemeğin tuz’unu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com