Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

etli karnabahar

etli karnabahar
Etli Karnabahar Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
700 gr. Karnabahar
200 gr. Dana Kuşbaşı Et
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Etli karnabahar kuzu eti, kışlık kavurma ve dana eti ile yapılabilir. Karnabahar yemeğinde kuzu eti, kışlık kavurma ve dana eti et yemekte kavrularak doğrudan kullanılır. Karnabahar narin bir sebze olduğundan, iki aşamalı pişirilir.  Karnabahar dalları pişirileceği tencereye dizilir ve üzerine hazırlanan diğer malzemeler ilave edilerek pişirme işlemi başlatılır.

Ön Hazırlık:
Karnabaharın çiçek kısım gövdeden ayrılacak ve yıkanacak. Domates, soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sarımsak iri kıyılacak.

etli karnabahar 1

Maharetini Göster:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve orta ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sarımsak, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 2 Su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve tuzu karar hale getirilecek. Ardından, tencere içine dizilmiş karnabaharın üzerine dökülecek. Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 50 dakika bitiminde etli karnabahar servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com