Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

ekmek tavaları

ekmek tavaları
Evde kullanılan ekmek tavaları: Ekmeğin ana maddesi buğday unu, su, tuz ve mayadır. Bu maddeler belirli ölçüde katılarak hamur yoğurulur ve ekmek yapma yöntemlerine uygun olarak hamur mayalandırılır, şekil verilerek pişirilir. Normal mayalı bir ekmek, bu yolu takip ederek sofralarımıza gelir. Ekmek yapılırken yoğurulan hamur içerisine çeşitli katkı malzemeleri katılır.

Çavdar veya diğer tahıl unları, buğday kepeği, ceviz, zeytin, tahin, sarımsak ve benzeri maddeler katılarak ekmek çeşitlendirilir. Bunca çeşit ekmek, tavalar vasıtasıyle fırınlarda pişirilir. Tava kulanılmadan taş fırınlarda pişen ekmekler ise, odun alevinde taş fırın ekmeği, Trabzon ekmeği ve köy ekmeğidir.

Ekmek yaparken, doğrudan fırınımızın kendi tavasını veya diğer ekmek tavalarını kullanırız. Piyasada satışa sunulan bu tavalar, metal ve aliminyum malzemeler kullanılarak üretilmişlerdir. Üzerleri teflon veya benzeri kaplama maddeleriye kaplanmış olarak piyasaya sunulmuştur. Büyük mağzaların mutfak eşyaları satış tezgahlarında, ihtiyaç ve tercihlerinize uygun olanlarını bulmanız mümkün.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com