Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

düdüklüde patlıcan pehli

düdüklüde patlıcan pehli
Düdüklüde Patlıcan Pehli Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Patlıcan
250 gr. Dana Eti (kuşbaşı)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
4 Küçük Boy Kuru Soğan
2 İri Diş Sarımsak
2 Adet Orta Boy Domates
4 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı kaynar Su
Kızartma Yağı
Termo Düdüklü Tencere

Ön Söz:
Düdüklü tencerede patlıcan pehlisi yemeğimi, kuşbaşı doğranmış dana döş etinden yaptım. Patlıcan pehli yapımında kullanılan bütün sebze ve baharatları kullandım. Patlıcan pehli yemeği genelde, fırında veya ocak üzerinde tencerede pişirilir. Her yörenin kendine özgü patlıcan pehli yemeği vardır. Fakat, patlıcan pehli yemeğinde kullanılan malzemeler farklı değildir. Düdüklü tencere kullanarak yaptığım patlıcan pehli yemeğimi denerseniz, sonuçtan memnun olursunuz.

Ön Hazırlık :
Patlıcan alacalı soyulacak, dilimlenecek ve tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek. Ardından yağ içinde (sıra ile) patlıcan, sivri biber birlikte kızartılacak. Domatesler soyulacak ve ortadan ikiye bölünecek. Soğan, sarımsak soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak. Kaynar su hazır edilecek.

pehli malzemeleri
pehi malzemesi

patlıcan dilimlenmiş
patlıcan dilimleri

patlıcan pehlisi pişmiş servise hazır
düdüklüde patlıcan pehli 1

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve suyunu çekinceye kadar yüksek ısıda kavrulacak. Peşinden salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 15 dakika süre ile et haşlanacak. Süre bitiminde (tencere açılacak) düdüklü tencereye soğan, sarımsak, domates, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemek 5 dakika süre ile tekrar pişirilecek ve ocaktan alınacak. Bir kap içine kızartılmış patlıcan dilimleri yayılacak ve üzerine tuz serpilecek. Düdüklü tencerede bulunan yemek patlıcanların üzerine konulacak ve üzerine kızartılmış sivri biberler dizilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com