Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde kereviz

düdüklüde etsiz kereviz
Düdüklüde Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Kereviz (700 gr.)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (70 gr.)
1 Adet Patates (200 gr.)
1 Adet Havuç (150 gr.)
1 Adet İri Kuru Soğan (200 gr)
2 İri Diş Sarımsak (15 gr.)
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Limon Suyu
1 Çay Bardağı soğuk Su (100 ml.)
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Klasik düdüklüde kereviz yemeğini sade yaptım ve kısık ateşte on dakikada pişirdim. Önce malzemeleri orta ateşte kavurdum, sosunu ilave ettim ve düdüklü tencerenin kapağını kapattım. İlk düdük sesinden sonra, ocağın düğmesini sola döndürerek tamamen kıstım ve yemeği pişirdim. Malzemeleri aynı irilikte doğrarsanız, mükemmel derecede kereviz yemeğini yapmış olursunuz. Afiyet olsun.

Düdüklü tencerede kerviz ve patates pişirirken malzemeleri 3 cm. den küçük doğramayınız. Aynı şekilde havucu doğrarken de 3 cm. den büyük doğramayınız.

Ön Hazırlık:
Kereviz, havuç, patates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Maydanoz ince doğranacak.

Kereviz Yemeği Sosu:
Kase içine 1 tatlı kaşığı un, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu, 1 çay bardağı dolusu soğuk su konulacak ve karıştırılacak.

etsiz kereviz

Maharetini Göster:
Düdüklüye 7 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden hazırlanan kereviz yemeği sosu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak ve ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’e bakılacak not edilecek. Tam, 10 dakika bitiminde kereviz yemeğiniz hazır. Şimdi üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com