Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

dondurulmuş enginar yemeği

dondurulmuş enginar yemeği
Dondurulmuş Enginar Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Enginar (dondurulmuş)
1 Su Bardağı İç Bakla (dondurulmuş)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Adet Küçük Soğan
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Tatlı Kaşığı Un (tepeli)
1 Tatlı Kaşığı Tuz (tepeli)
3 Su Bardağı Soğuk Su
1/2 Limon
Dereotu

Ön Hazırlık:
Derin dondurucudan çıkartılmış enginar su dolu bir kap içine konulacak ve çözdürülecek. Enginar yemekte bütün kullanılacak. Soğan soyulacak, bütün bırakılacak. Havuç soyulacak, verev doğranacak. Patates soyulacak, elma dilimi doğranacak. Yeterli miktarda dereotu kıyılacak. 1 su bardağı ölçüsünde dondurucudan çıkartılmış iç bakla hazır edilecek.

Enginar Sosunun Hazırlanması:
Bir kap içine 3 su bardağı soğuk su, 1 tatlı kaşığı tepelice un konulacak ve karıştırılacak. Üzerine 1 Çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tepelice tuz, 1/2 limon suyu konulacak ve karıştırılacak.

dondurulmuş enginar yemeği malzemesienginar yemeği malzemesi

soğan havuç kavrulmuşsoğan havuç

iç bakla ilave edilmişiç bakla

enginar, patates ve su ilave edilmişenginar patates su

ısıya dayanıklı tabak kapatılmışısıya dayanıklı tabak

dereotu serpilmiş ve dondurulmuş enginar yemeği servise hazırdondurulmuş enginar yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine soğan, havuç ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından iç bakla ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine hazırlanan sos, enginar ve patates ilave edilecek. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Malzemelerin üzerine ısı’ya dayanıklı bir tabak kapatılacak ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 70 dakika bitiminde, yemeğin üzerine dereotu serpildikten sonra servise hazır. Sonrası malum.

Not:
Mevsiminde alınan ayıklanmış ve limonlu sudan geçirilmiş enginarlar ve iç bakla, buzdolabı poşetleri içerisinde susuz olarak derin dondurucuda saklanmıştır. İç bakla soyulduktan sonra ihtiyaç ölçüsünde poşetlenmeli ve yemekte donu çözdürülmeden, doğrudan kullanılmalıdır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com