Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri

diyet krep tarifi

mercimekli krep 1
Kırmızı mercimekli, unsuz, diyet krep tarifi lavaş inceliğinde nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek (90 gr.)
1 Adet Organik Tavuk Yumurtası (65 gr.)
1 Yemek Kaşığı Soğuk Sıkım Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Silme Kaya Tuzunun Yarısı
1 Su Bardağı İçme Suyu (200 ml.)
Teflon Tava veya Krep Tavası
Yemek Kepçesi (100 ml.)

Ön Söz:
Kırmızı mercimekli, unsuz, diyet krep tarifimiz, düşük karbonhidratlı diyet yapanlar için hazırlanmıştır. Bu krebi lavaş ekmek gibi kullanalım diye, ince yapmayı düşündük ve başardık. Krep hamurunu olması gerekenden fazla akışkan yaptık ve kabartma tozu kullanmadık. Tarifimize uyar ve krep hamuru hazırlama mantığımıza dikkat ederseniz, yaptığınız kreplerle özlem duyduğunuz dürüm, pizza ve lahmacunlar yaparsınız. Bu tarifle 4 adet, yaklaşık 100 gramlık krep hazırlarsınız. Afiyet olsun.

Kırmızı mercimeğin ıslanması:
Kırmızı mercimek yıkanacak, süzülecek ve bir kap içine alınacak. Üzerine 1 su bardağı içme suyu konulacak ve en az 12 saat boyunca ıslatılacak. Süre bitiminde mercimek süzülecek, çıkan suyu ve mercimek ayrı kaplara konulacak.

Mercimek hamurunun hazırlanması:
Mutfak robotuna veya blendıra ıslanmış mercimek, 1 çay bardağı (100 ml.) artı 4 yemek kaşığı mercimeğin ıslama suyu konulacak. Üzerine 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı silme tuzun yarısı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hangisini kullanıyorsanız, robot veya blendırla malzemeler pürüzsüz kıvamda çekilecek. Ardından 10 dakika dinlendirilecek.

mercimekli krep 2

Maharetini Göster:
Ocağın büyük gözünün ısısını orta ateş ile yüksek ateş arası (biz buna orta ısının bir tık üzeri ısı) adını veriyoruz, orada sabitlenecek. Krep tavası ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak. Tava ısındığına bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak, üzerine bir kepçe krep hamuru dökülecek ve yaydırılacak. Krep pişerken kenarından kaldırılıp tabanına bakılacak. Tabanını kızardığında diğer yüzüne döndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com