Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

dana kemikli incik yemeği

dana kemikli incik
Düdüklü Tencerede Dana Kemikli İncik Yemeği Nasıl Pişirilir?
Malzemeleri:
900 gr. Dana Kemikli İncik
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet orta Boy Kuru Soğan
1 Adet İri Havuç
1 Adet İri Patates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
5 Su bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Terbiye Malzemesi:
1 Yemek Kaşığı Un
1/2 Limon Suyu
1 Çay Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Dana kemikli incik yemeğini (termo marka) klasik düdüklü tencerede yaptım. Önce eti zeytinyağı kullanarak mühürledim. Peşinden kaynar su ilave ederek düdüklü tencerede (orta ısıda) 35 dakika haşladım. Süre bitiminde düdüklüye sebze ve baharatları ilave ettim, düdüklüyü kapatarak yine orta ısıda sebzeleri pişirdim. En son, düdüklüye terbiyeyi ilave ettim, düdüklü açık olarak yemeği 5 dakika daha pişirdim ve ocaktan aldım. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Dana kemikli incik eti, yıkanacak ve süzülecek. Havuç, patates soyulacak ve eşit irilikte doğranacak. Soğan soyulacak ve elma dilimi doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Terbiyenin Hazırlanması:
Bir kap içine 1 yemek kaşığı un, 1/2 limon suyu, 1 çay bardağı soğuk su konulacak ve pürüzsüz bir şekilde çırpılacak.

Dana Kemikli İncik Eti
dana kemikli incik 2

Et Mühürlenmiş
dana kemikli incik 3

Yemek Pişmiş Servise Hazır
dana kemikli incik 4

Maharetini Göster:
Düdüklüye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kemikli dana eti ilave edilecek ve orta ateşin bir tık üzeri ısıda mühürlenecek. Peşinden, 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam, 35 dakika süre ile et haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak ve içine soğan, patates, havuç ilave edilecek. Düdüklü kapatılacak ve malzemeler orta ısıda 5 dakika süre ile pişirilecek. Süre bitiminde düdüklü açılacak; terbiye, baharatlar ve tuz ilave edilecek. Düdüklü açık olarak 5 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com