Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

dana etli kenger yemeği nasıl yapılır

etli kenger yemeği
Düdüklüde Dana Etli Kenger Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Ayıklanmış Kenger
200 gr. Dana Kuşbaşı
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 İri Diş Sarımsak (10 gr.)
1 Orta Boy Kuru Soğan (100.gr.)
1 Orta Boy Domates (100 gr.)
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su bardağı Kaynar Su (300 ml.)
Termo Düdüklü Tencere

Ön Söz:
Düdüklü tencerede kenger yemeğini iki aşamalı pişirdim. Önce eti haşladım, ardından malzemeleri ilave ederek yemeği sonlandırdım. Eti haşlarken sebzelerin suyunu hesap ederek, düdüklüye 1.5 su bardağı su ilave ettim. Et haşlandığında düdüklüde 1 çay bardağı su kaldı. Bu kalan et suyu ve diğer sebzelerin bırakacağı su yemeğe tam geldi. Her zaman olduğu gibi, yemekte dana döş eti kullandım. Kenger yemeğini kendi bilgi, beceri ve damak zevkime göre hazırladım. Denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Düdüklü tencereye domates salçası ilave ederken, mutlaka salçayı etin haşlama suyunda karıştırarak inceltin.

Ön Hazırlık:
Ayıklanmış kenger bol su içinde yıkanacak, süzülecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak ve domates yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

kenger bitkisi
kenger bitkisi

ayıklanmış kenger
kenger ayıklanmış

kenger yemeği pişmiş, servise hazır
düdüklüde etli kenger

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavrulacak. Peşinden 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, et orta ateşte 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak; 1 çay kaşığı salça, soğan, sarımsak, domates, kenger, baharatlar, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com