Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

çiriş pilavı

çiriş pilavı
Çiriş Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
5 Dal Çiriş Otu
1 Yemek Kaşığı Trabzon Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Domates
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı kaşığı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Çiriş otlu bulgur pilavının ön sözüne gerek yok, müthiş bir lezzet. Pilavınızı yapar ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra tencereyi açar, şöyle bir güzel dipten karıştırıp olanları gözlerinizle görürsünüz. Sözün tam anlamıyla yenilesi nefis bir pilav çiriş pilavı. Elbette kullandığınız bulgur Adıyaman köy bulguru ve tereyağı da Trabzon tereyağı olursa sözlerim yabana atılmaz.

Ön Hazırlık:
Domates ve soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Çiriş otunun gövdesi üzerinde bulunan saydam kabuk çıkarılacak. Ardından çiriş otu yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak. Bulgur yıkanacak ve süzülecek. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

çiriş pilavı 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, çiriş otu, salça, domates, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 15 dakika bitiminde pilavınız hazır. 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com