Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

çiriş otu cacığı nasıl yapılır

çiriş otu cacığı
Çiriş Otu Cacığı Nasıl yapılır
Malzemeleri:
7 Dal Çiriş Otu (ayıklanmış 200 gr.)
400 gr. Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Çiriş otu cacığı ile birlikte, çirişle yapılabilecek bütün yemek çeşitlerini yaptım. Çorbasından salatasına, gözlemesinden böreğine, kavurmasından pilavına kadar; en son cacığını yaptım. Çiriş otunu seviyorum, bu sebeple çiriş gerekli ilgiyi hak etti. Çiriş cacığını iş olsun diye tariflemedim. Tarifimi denerseniz sonuçtan memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

100 gr. Doğranmış, haşlanmış, sıkılmış çiriş otu 200 gr. yoğurt ve 1 çay bardağı su ile karıştırılırsa; tam kıvamında çiriş cacığı hazırlanmış olur. Hazırlanan cacık 2 yetişkine tam olarak yeter. Bu ölçüleri dikkate alarak ihtiyacınız ölçüsünde çiriş cacığı hazırlayabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Çiriş otu ayıklanacak yıkanacak ve 5 ila 10 mm. arasında doğranacak. Ardından kaynayan su içinde 2 dakika haşlanacak ve süzgeçe alınacak. Musluk altında soğutulacak. Peşinden sıkılacak ve bir kase içine konulacak. Sarımsak ezilecek ve dereotu doğranacak.

çiriş cacığı

Maharetini Göster:
Kase içine haşlanmış, suyu sıkılmış çiriş otu, ezilmiş sarımsak, yoğurt konulacak ve çırpılacak. Üzerine cacığın kıvamını ayarlamak için, su ilave edilecek ve karıştırılacak. En son tuz ilave edilecek, cacığın tuzu karar hale getirilecek ve dereotu sepilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com